Jablkový zákusok
Jablkovo-škoricové rezy
Autor receptu: valina
Svieži jablkový zákusok s vôňou škorice.
44 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme 30 minút pri 200 °C. Upečený korpus potrieme Nutellou.
- Jablká očistíme, nakrájame na plátky s podusíme spolu s cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme, dáme naspäť na sporák a prilejeme Zlaté klasy rozmiešané vo vode. Vychladnutú plnku navrstvíme na korpus.
- So smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a pomaly vmiešame mascarpone a vanilkový cukor. Krém natrieme na stuhnutú jablkovú plnku a zákusok ozdobíme škoricou.