Jablkovo– rebarborový závin
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 kocka (42 g) |
|
0,03 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
100 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
200 ml (na kvások) |
|
Mrazený orechový krém: | |
300 g |
|
500 g |
|
120 g |
|
55 g |
|
|
Postup
-
1
Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor (podporuje kvasenie), rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások.
- 2
Jablká a rebarboru nakrájame na malé kocky, zmiešame s cukrom a škoricou. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a rozložíme plnku. Pomaly zavinieme, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame na chladných tanieroch presypané cukrom spolu s krémom.
- 3
Orechový krém: Smotanu vyšľaháme. Pomaly vmiešame kyslú smotanu, orechy, citrónovú šťavu a cukor. Z hmoty robíme lyžičkami halušky alebo ju nastriekame na tácku cukrárskym rukávom. Tvar závisí od fantázie. Necháme cez noc zmraziť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu