Jablkovo– rebarborový závin

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor (podporuje kvasenie), rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások.
  2. Jablká a rebarboru nakrájame na malé kocky, zmiešame s cukrom a škoricou. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a rozložíme plnku. Pomaly zavinieme, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame na chladných tanieroch presypané cukrom spolu s krémom.
  3. Orechový krém: Smotanu vyšľaháme. Pomaly vmiešame kyslú smotanu, orechy, citrónovú šťavu a cukor. Z hmoty robíme lyžičkami halušky alebo ju nastriekame na tácku cukrárskym rukávom. Tvar závisí od fantázie. Necháme cez noc zmraziť.