Jablkovo– rebarborový závin
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor (podporuje kvasenie), rozmiešame,
jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások.
- Jablká a rebarboru nakrájame na malé kocky, zmiešame s cukrom a škoricou. V mise vypracujeme z múky,
vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a rozložíme plnku. Pomaly zavinieme, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame na chladných tanieroch presypané cukrom spolu s krémom.
- Orechový krém: Smotanu vyšľaháme. Pomaly vmiešame kyslú smotanu, orechy, citrónovú šťavu a cukor. Z hmoty robíme lyžičkami halušky alebo ju nastriekame na tácku cukrárskym rukávom. Tvar závisí od fantázie. Necháme cez noc
zmraziť.
|