Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Jablkovo-pudingové rezy

mojaradost - bez fotkymojaradost, 17. januára 2018

Rezy sú vhodné na nedeľu ku kávičke, na pohostenie pre priateľov, sú výborné!

30
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 kusy
100 g
6 polievkových lyžíc
200 g
1 kus
1 kus
Jablková plnka:
750 g
2 kusy
Pudingová plnka:
500 ml
3 kusy
100 g
2 kusy
400 ml
Na povrch:
400 ml
2 kusy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablková plnka: Jablká očistíme a najemno nastrúhame. Plech rozmer 30 x 40 cm vyložíme alobalom, posypeme dvomi vanilkovými cukrami, mletou škoricou a rovnomerne navrstvíme jablká.

  2. 2

    Cesto: Bielky vyšľaháme v nádobe so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom, po jednom žĺtky, po lyžiciach vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na jablká a upečieme. Teplota 180 °C 25 - 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a otočíme jablkami nahor.

  3. 3

    Pudingová plnka: 350 ml mlieka uvaríme so 100 g kryštálového cukru. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingy, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Po vychladnutí zašľaháme pochúťkovú smotanu a nanesieme na vychladnuté cesto s jablkami.

  4. 4

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom podľa chuti a so Smeta-fixom. Rozotrieme na pudingovú plnku. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame na kocky. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

luss44
táto pudingovo-smotanová plnka je super, ľahká, robievam ju do iného koláča, s pridaním kávy do plnky a kávovými piškótami. Tvoj s jabĺčkami musí byť výborný, uložím pre budúcnosť.