Jablkovo-pudingové rezy
Foto: mojaradost
Rezy sú vhodné na nedeľu ku kávičke, na pohostenie pre priateľov, sú výborné!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 kusy |
|
100 g |
|
6 polievkových lyžíc |
|
200 g |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
Jablková plnka: | |
750 g |
|
2 kusy |
|
|
|
Pudingová plnka: | |
500 ml |
|
3 kusy |
|
100 g |
|
2 kusy |
|
400 ml |
|
Na povrch: | |
400 ml |
|
2 kusy |
|
Postup
-
1
Jablková plnka: Jablká očistíme a najemno nastrúhame. Plech rozmer 30 x 40 cm vyložíme alobalom, posypeme dvomi vanilkovými cukrami, mletou škoricou a rovnomerne navrstvíme jablká.
- 2
Cesto: Bielky vyšľaháme v nádobe so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom, po jednom žĺtky, po lyžiciach vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na jablká a upečieme. Teplota 180 °C 25 - 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a otočíme jablkami nahor.
- 3
Pudingová plnka: 350 ml mlieka uvaríme so 100 g kryštálového cukru. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingy, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Po vychladnutí zašľaháme pochúťkovú smotanu a nanesieme na vychladnuté cesto s jablkami.
- 4
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom podľa chuti a so Smeta-fixom. Rozotrieme na pudingovú plnku. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame na kocky. Dobrú chuť!
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu