Pudingový zákusok
Jablkovo-pudingové rezy
Autor receptu: mojaradost
Rezy sú vhodné na nedeľu ku kávičke, na pohostenie pre priateľov, sú výborné!
30 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Jablková plnka: Jablká očistíme a najemno nastrúhame. Plech rozmer 30 x 40 cm vyložíme alobalom, posypeme dvomi vanilkovými cukrami, mletou škoricou a rovnomerne navrstvíme jablká.
- Cesto: Bielky vyšľaháme v nádobe so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom, po jednom žĺtky, po lyžiciach vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na jablká a upečieme. Teplota 180 °C 25 - 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a otočíme jablkami nahor.
- Pudingová plnka: 350 ml mlieka uvaríme so 100 g kryštálového cukru. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingy, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Po vychladnutí zašľaháme pochúťkovú smotanu a nanesieme na vychladnuté cesto s jablkami.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom podľa chuti a so Smeta-fixom. Rozotrieme na pudingovú plnku. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!