Žemľovka

Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký obed, večeru.

15 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožky si pokrájame na kolieska a zľahka namáčame do mlieka, pridáme soľ a trochu oleja, premiešame.
  2. Zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom a rozložíme polovicu zmesi z rožkov. Jablká nastrúhame pridáme cukor, hrozienka, mletú škoricu podľa seba. Premiešame nanesieme na rožky.
  3. Na to poukladáme marhuľový kompót.
  4. Navrch pridáme druhú polovicu rožkov.
  5. Do mlieka dáme vanilkový cukor a vajíčko, ktoré rozhabarkujeme, polejeme vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 30 - 35 minút dozlatista.
  6. Upečenú žemľovku pred podávaním posypeme práškovým cukrom .Dobrú chuť.
  7. Nakoniec niečo z jesene na dvore.