Žemľovka
Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký obed,
večeru.
15 minút príprava |
30-35 minút na 190 °C |
Postup
- Rožky si pokrájame na kolieska a zľahka namáčame do mlieka, pridáme soľ a trochu oleja, premiešame.
- Zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom a rozložíme polovicu zmesi z rožkov. Jablká nastrúhame pridáme cukor, hrozienka, mletú škoricu podľa seba. Premiešame nanesieme na rožky.
- Na to poukladáme marhuľový kompót.
- Navrch pridáme druhú polovicu rožkov.
- Do mlieka dáme vanilkový cukor a vajíčko, ktoré rozhabarkujeme, polejeme vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 30 - 35 minút dozlatista.
- Upečenú žemľovku pred podávaním posypeme práškovým cukrom .Dobrú chuť.
- Nakoniec niečo z jesene na dvore.