Jablkovo-makové pité

klaura - fotkaklaura, 25. februára 2010
Jablkovo-makové pité
Foto: klaura

Máme v záhrade letnú jabloň. Rodí zeleno-biele jablká, ktoré treba rýchlo spracovať. Strúham ich aj so šupkou na strúhadle, dobre vyžmýkam a natlačím do Zobraziť celý popisMáme v záhrade letnú jabloň. Rodí zeleno-biele jablká, ktoré treba rýchlo spracovať. Strúham ich aj so šupkou na strúhadle, dobre vyžmýkam a natlačím do pohárov. Takto ich sterilizujem 15min. V zime pečiem štrúdle a tento chutný koláčik.

10
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
250 g
250 g
1 ks
1 ks
1000 g
200 g
podľa kyslosti jabĺk
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, palmarínu, cukru, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice, prvú vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Nastrúhané jablká zmiešame v miske s mletým makom, rozprestrieme na cesto, posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom a škricou. Zakryjeme druhou polovicou cesta, trochu popritláčame a popicháme vidličkou.

  3. 3

    Upečieme do ružova a vychladnuté nakrájame.

Diskusia k receptu

jatanika
ja dávam plnky vo vrstvách - mak a potom jablká - chuťovo bude tento rovnaký... výborný...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia