Jablkovo-makové pité
Autor receptu: klaura
Máme v záhrade letnú jabloň. Rodí zeleno-biele jablká, ktoré treba rýchlo spracovať. Strúham ich aj so šupkou na strúhadle, dobre vyžmýkam a natlačím do pohárov. Takto ich sterilizujem 15min. V zime pečiem štrúdle a tento chutný koláčik.
10 porcií |
20 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Z múky, palmarínu, cukru, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice, prvú vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Nastrúhané jablká zmiešame v miske s mletým makom, rozprestrieme na cesto, posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom a škricou. Zakryjeme druhou polovicou cesta, trochu popritláčame a popicháme vidličkou.
- Upečieme do ružova a vychladnuté nakrájame.