Jablkovo-makové pité

Autor receptu: klaura

Máme v záhrade letnú jabloň. Rodí zeleno-biele jablká, ktoré treba rýchlo spracovať. Strúham ich aj so šupkou na strúhadle, dobre vyžmýkam a natlačím do pohárov. Takto ich sterilizujem 15min. V zime pečiem štrúdle a tento chutný koláčik.

10
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z múky, palmarínu, cukru, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice, prvú vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  2. Nastrúhané jablká zmiešame v miske s mletým makom, rozprestrieme na cesto, posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom a škricou. Zakryjeme druhou polovicou cesta, trochu popritláčame a popicháme vidličkou.
  3. Upečieme do ružova a vychladnuté nakrájame.