Ovocný koláč
Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou
Autor receptu: sovickan
Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a
hrušiek, s chrumkavou mrveničkou
navrchu.* Ideálny k šálke čaju počas
chladných dní.
|
20-25 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vo väčšej mise vyšľaháme spolu s cukrom do stratena. Keď už cukor vo vajíčkach necítime, pridáme vodu a olej. Následne už len ručne vmiešame múku.
- Jablká a hrušky (5 hrušiek, 3 jablk) očistíme škrabkou (množstvo si môžete upraviť podľa chuti), a následne škrabku použijeme na vytvorenie tenkých plátkov.
- Ovocie môžete podľa preferencií dochutiť cukrom, škoricou alebo vanilkou, každopádne mne bez akéhokoľvek dochucovania koláčik veľmi chutil.
- Cesto vylejeme na plech a na vrch rovnomerne poukládame na plátky nakrájané jablká a hrušky.
- Mrveničku pripavíme zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných dokopy. (Maslo je najlepšie studené priamo z chaldničky.) Hotovou mrveničkou posypeme koláč a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút (priebežne ale sledujeme).