Ovocný koláč

Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou

Autor receptu: sovickan

Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a hrušiek, s chrumkavou mrveničkou navrchu.* Ideálny k šálke čaju počas chladných dní.

20-25
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vo väčšej mise vyšľaháme spolu s cukrom do stratena. Keď už cukor vo vajíčkach necítime, pridáme vodu a olej. Následne už len ručne vmiešame múku.
  2. Jablká a hrušky (5 hrušiek, 3 jablk) očistíme škrabkou (množstvo si môžete upraviť podľa chuti), a následne škrabku použijeme na vytvorenie tenkých plátkov.
  3. Ovocie môžete podľa preferencií dochutiť cukrom, škoricou alebo vanilkou, každopádne mne bez akéhokoľvek dochucovania koláčik veľmi chutil.
  4. Cesto vylejeme na plech a na vrch rovnomerne poukládame na plátky nakrájané jablká a hrušky.
  5. Mrveničku pripavíme zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných dokopy. (Maslo je najlepšie studené priamo z chaldničky.) Hotovou mrveničkou posypeme koláč a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút (priebežne ale sledujeme).