Ovocný koláč 
	        Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou
	        Autor receptu: sovickan
	         
	        
	        Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a 
hrušiek, s chrumkavou mrveničkou 
navrchu.* Ideálny k šálke čaju počas 
chladných dní.
| 		  
				  	  
				  	20-25 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Vajcia vo väčšej mise vyšľaháme spolu s cukrom do stratena. Keď už cukor vo vajíčkach necítime, pridáme vodu a olej. Následne už len ručne vmiešame múku.
 - Jablká a hrušky (5 hrušiek, 3 jablk) očistíme škrabkou (množstvo si môžete upraviť podľa chuti), a následne škrabku použijeme na vytvorenie tenkých plátkov. 
 - Ovocie môžete podľa preferencií dochutiť cukrom, škoricou alebo vanilkou, každopádne mne bez akéhokoľvek dochucovania koláčik veľmi chutil. 
 - Cesto vylejeme na plech a na vrch rovnomerne poukládame na plátky nakrájané jablká a hrušky. 
 - Mrveničku pripavíme zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných dokopy. (Maslo je najlepšie studené priamo z chaldničky.) Hotovou mrveničkou posypeme koláč a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút (priebežne ale sledujeme).