Foto: tajka06
Tento recept mám od kamošky z Poľska, potrebovala som čosi do škôlky pre dcérku na "Jabĺčkové slávnosti" a nechcela som žiadne odnože pité, nakoľko Zobraziť celý popisTento recept mám od kamošky z Poľska, potrebovala som čosi do škôlky pre dcérku na "Jabĺčkové slávnosti" a nechcela som žiadne odnože pité, nakoľko ich tam bolo "x":) Bola som príjemne prekvapená a najlepšia bola moja mladšia dcérka, ktorá po upečení zahlásila: " Nevezmeme do škôlky, všetky zjeme! " :DDDD
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny spracujeme na hladké a trošku lepivé cesto. Dáme na 30 až 60min do chladničky. Vyvaľkáme na cesto hrubé 2-3mm, vykrojíme koliesko (ja som mala pohár s priemerom 8,5cm), do ktoreho vložíme 16-tinu ošúpaného jablčka zbaveného jadrovníka a preložíme. Nestláčame. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie, pokiaľ nedostanú taštičky zlatú farbu. Po upečení poprášime práškovým cukrom a nezjeme hneď všetko, lebo by nás bolelo brucho! :D
Aretta, vyskúšaj a daj vedieť, či detičkám chutilo:D
v Kk.Ďakujem pekne
@jerica beriem Tvoj názor a rešpektujem skúsenosti, vyskúšam nabudúce s hladkou a porovnám :D (žeby dnes? :D)
Inak, mne viac chutia len s cistym jablkom v strede, ale zasa, my nie sme az taky sladki, ja zo vsadial uberam cukor:)
600g múka, 200g pr.cukor, do cesta som nastrúhala ešte z jedného citróna kôru, ostatné ako ty. 21ks vyšlo z polovice cesta. Ja zas mám rada sladké. Keď ti mám pravdu povedať, to cesto je obvyklé pri jablkových koláčoch, iba takto je to šikovné, nič nekrájaš. A to stou hladkou múkou, mne sa lepšie spracuje cesto, nie je také lámavé ako ked robím s polohrubou, hlavne takéto krehotinky:-)
Chuťový rozdiel určite nebude, je to len o tom spracovávaní.
Aj @jerica vďaka za krásne vložené fotky, aj postrehy a tipy :)
Nech sa ti darí, máš nádhernú prácu a výborný výsledok :-)
však ja ticho závidím tvojím deťom ich mamu..
mne život nadelil všetko si robiť samú...
:-)
Snažila som sa vyvaľkať cesto na tie cca 2mm a vyšlo mi presne 56ks taštičiek (priemer pohára 8,5cm)
Verim, ze i tym, co zatial tasticky neupiekli a chystaju sa, budu velmi chutit!:)