Jablkové taštičky

tajka06 - fotkatajka06, 29. októbra 2013
Jablkové taštičky
Foto: tajka06

Tento recept mám od kamošky z Poľska, potrebovala som čosi do škôlky pre dcérku na "Jabĺčkové slávnosti" a nechcela som žiadne odnože pité, nakoľko ich tam bolo "x":) Bola som príjemne prekvapená a najlepšia bola moja mladšia dcérka, ktorá po upečení zahlásila: " Nevezmeme do škôlky, všetky zjeme! " :DDDD

50+-
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 hrnček
225 g
3 ks
1 bal
2 ČL
2 PL
 štipka
cca 4 ks
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spracujeme na hladké a trošku lepivé cesto. Dáme na 30 až 60min do chladničky. Vyvaľkáme na cesto hrubé 2-3mm, vykrojíme koliesko (ja som mala pohár s priemerom 8,5cm), do ktoreho vložíme 16-tinu ošúpaného jablčka zbaveného jadrovníka a preložíme. Nestláčame. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie, pokiaľ nedostanú taštičky zlatú farbu. Po upečení poprášime práškovým cukrom a nezjeme hneď všetko, lebo by nás bolelo brucho! :D

Diskusia k receptu

54 komentárov k receptu
Jééj, ako ste ma potešili!Ďakujem! A viete, že tá škorica nie je zlý nápad? Skúsim:)
Aretta, vyskúšaj a daj vedieť, či detičkám chutilo:D
cesto je odložené, ráno sa robia taštičky, na budúce nebudem robiť s polohrubou , mne viac vyhovuje pr tomto zložení hladká múka, ale ber to ako môj názor a moje skúsenosti:-)



Ja len pevne verím, že Vám všetkým budú tak chutiť ako nám :)
@jerica beriem Tvoj názor a rešpektujem skúsenosti, vyskúšam nabudúce s hladkou a porovnám :D (žeby dnes? :D)
@jerica V prvom rade obdiv, ze o polnoci miesis cesto! Ja tu vo Svajci polohrubu muku nemam (alebo som este neobjavila) a vsetko musim robit z hladkej. Aj mna recept velmi zaujal. Daj prosim kratko vediet ked budes robit z hladkej ake tie tasticky boli.
urobené, zbalené pre deti. Doporučujem, viac ako cesto ma zdržalo vykrajovanie jablka, mám ich veľké tam som prispôsobovala rozmeru vykrajovanému kruhu.





@jerica som rada, ze sa recept paci. Ja mam prave v chladnicke cesto z hladkej muky, tak dam vediet, aky je chutovy rozdiel:)
Inak, mne viac chutia len s cistym jablkom v strede, ale zasa, my nie sme az taky sladki, ja zo vsadial uberam cukor:)
Každý hrnček čo je so surovinou som vážila, mne to vyšlo tie tri
600g múka, 200g pr.cukor, do cesta som nastrúhala ešte z jedného citróna kôru, ostatné ako ty. 21ks vyšlo z polovice cesta. Ja zas mám rada sladké. Keď ti mám pravdu povedať, to cesto je obvyklé pri jablkových koláčoch, iba takto je to šikovné, nič nekrájaš. A to stou hladkou múkou, mne sa lepšie spracuje cesto, nie je také lámavé ako ked robím s polohrubou, hlavne takéto krehotinky:-)
Chuťový rozdiel určite nebude, je to len o tom spracovávaní.
Jeeeej :D Ja ticho zavidim- ja som taká bežná mama na materskej, som rada, keď odhrnčekujem, zamiesim a hotovo:) A hlavne sa teším, keď niekoho inšpirujem. Inak si myslim, ze vsetko dobre, co je jednoduche, uz vymyslene bolo, takze obmeny su dolezite a ja osobne ich milujem :) Počet kusov je fakt individualny- ja som robila kruhy cca o priemere 2,5 dcl pohara..
Vyzerajú neskutočne dobre, ba priam neodolateľne... Tvoj drobec to vystihol presne :) Krása, tlieskam, chválim, ukladám, isto vyskúšam, ďakujem za skvelý jablkový recept, u mňa za 5* :)
Aj @jerica vďaka za krásne vložené fotky, aj postrehy a tipy :)
@tajka06 vážila som, aby som ja, vedela pre druhý raz, koľko váži surovina v tom hrnčeku čo použijem, nie všetky majú rovnakú mieru, je to dobrá pomôcka, nebola som zvyknutá na hrnčekové miery.
Nech sa ti darí, máš nádhernú prácu a výborný výsledok :-)
Ďakujem Vám ešte raz za komentáre a dovolila som si opraviť polohrubú múku v recepte na hladkú, naozaj je cesto hutnejšie a lepšie sa s ním pracuje:D Ďakujem @jerica ! :)
Snažila som sa vyvaľkať cesto na tie cca 2mm a vyšlo mi presne 56ks taštičiek (priemer pohára 8,5cm)
ach keby sa to tak krasne dalo aj z bezlepkovej muky... ja musim len experimentovat ... ked tam nejdu bielka tak veru neviem ... ci by pomohla guaranova guma ..neskusal niekto bezlepkove? ak ano dajte vediet :-) dakujem ...
gratulujem k výhre , recept u nás koluje :-) v jednoduchosti je krása, stačí sa nechať inšpirovať, ako som sa aj ja inšpirovala :-)
Ďakujem zo srdca vsetkym a moja radost je o to vacsia, ze som netusila, ze sa sutazi:D
Verim, ze i tym, co zatial tasticky neupiekli a chystaju sa, budu velmi chutit!:)
Najprv som podla obrazku myslela, ze je to kysnute cesto, ale vidim, ze to je ine...Jednoduche, ale pekne a iste dobre kolaciky. A ako sa spomina uz vyssie, skorica by velmi pasovala. Skorica a jablka su kamosi :-). A blahozelam :-).

Pridaj komentár k receptu: