Jablkové rožteky
	        Jablkové rožteky (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Rýchle rožteky s výbornou chuťou, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. 
| 		  
				  	  
				  	16 ks porcií  | 
				  	  
				  	30-40 minút príprava  | 
				  	  
				  	15-20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny na jablkovú plnku. 
 - Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok, nastrúhame a dáme na panvicu. 
 - Pridáme cukor, škoricu, rozpustené maslo a dusíme 3 minúty. Pridáme med, ešte trocha dusíme a dáme vychladnúť. 
 - Suroviny na cesto. 
 - Do misy dáme cukor, mlieko, vajíčko, vymiešame, pridáme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a štipku soli. Premiešame, nech sa všetko spojí. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva. 
 - Múku s kypriacim práškom po častiach vmiešame do základu. 
 - Hotové cesto. 
 - Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme bochníky. 
 - Cesto rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na osem častí (trojuholníky). Na užšiu časť trojuholníkov urobíme zárezy, viď foto. Na širšiu stranu dáme jablkovú plnku a zrolujeme rožteky. Konce zľahka pritlačíme. 
 - Hotové rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 - 20 minút. 
 - Po upečení  za horúca posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.