Jablkové rožteky

Jablkové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rýchle rožteky s výbornou chuťou, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník.

16 ks
porcií
30-40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na jablkovú plnku.
  2. Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok, nastrúhame a dáme na panvicu.
  3. Pridáme cukor, škoricu, rozpustené maslo a dusíme 3 minúty. Pridáme med, ešte trocha dusíme a dáme vychladnúť.
  4. Suroviny na cesto.
  5. Do misy dáme cukor, mlieko, vajíčko, vymiešame, pridáme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a štipku soli. Premiešame, nech sa všetko spojí. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva.
  6. Múku s kypriacim práškom po častiach vmiešame do základu.
  7. Hotové cesto.
  8. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme bochníky.
  9. Cesto rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na osem častí (trojuholníky). Na užšiu časť trojuholníkov urobíme zárezy, viď foto. Na širšiu stranu dáme jablkovú plnku a zrolujeme rožteky. Konce zľahka pritlačíme.
  10. Hotové rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 - 20 minút.
  11. Po upečení za horúca posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.