Jablkové rožteky
Jablkové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Rýchle rožteky s výbornou chuťou, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník.
16 ks porcií |
30-40 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na jablkovú plnku.
- Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok, nastrúhame a dáme na panvicu.
- Pridáme cukor, škoricu, rozpustené maslo a dusíme 3 minúty. Pridáme med, ešte trocha dusíme a dáme vychladnúť.
- Suroviny na cesto.
- Do misy dáme cukor, mlieko, vajíčko, vymiešame, pridáme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a štipku soli. Premiešame, nech sa všetko spojí. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva.
- Múku s kypriacim práškom po častiach vmiešame do základu.
- Hotové cesto.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme bochníky.
- Cesto rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na osem častí (trojuholníky). Na užšiu časť trojuholníkov urobíme zárezy, viď foto. Na širšiu stranu dáme jablkovú plnku a zrolujeme rožteky. Konce zľahka pritlačíme.
- Hotové rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 - 20 minút.
- Po upečení za horúca posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.