Jablkové mafiny

Jablkové mafiny s lieskovými orieškami

Autor receptu: redakcia

Sladké a jednoduché potešenie z jabĺčok vylepšené orieškami.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Jablká umyjeme, rozštvrtíme, očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou. Oriešky nasekáme nahrubo. Plech na pečenie mafinov vyložíme papierovými košíčkami.
  2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu. Datle roztlačíme.
  3. V inej miske rozšľaháme vajce, pridáme jablkové pyré, olej, vanilkový cukor, roztlačené datle a cmar. Dobre premiešame.
  4. Potom pridáme múčnu zmes, kocky jabĺk a lieskové oriešky a len krátko premiešame, aby boli všetky prísady vlhké.
  5. Cesto rozdelíme do košíčkov. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 25 minút dozlatista.
  6. Vyberieme, necháme chladnúť v plechu približne 10 minút a potom necháme vychladnúť na mriežke.