Jablkové mafiny
Jablkové mafiny s lieskovými orieškami
Autor receptu: redakcia
Sladké a jednoduché potešenie z jabĺčok vylepšené orieškami.
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká umyjeme, rozštvrtíme, očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou. Oriešky nasekáme nahrubo. Plech na pečenie mafinov vyložíme papierovými košíčkami.
- V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu. Datle roztlačíme.
- V inej miske rozšľaháme vajce, pridáme jablkové pyré, olej, vanilkový cukor, roztlačené datle a cmar. Dobre premiešame.
- Potom pridáme múčnu zmes, kocky jabĺk a lieskové oriešky a len krátko premiešame, aby boli všetky prísady vlhké.
- Cesto rozdelíme do košíčkov. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 25 minút dozlatista.
- Vyberieme, necháme chladnúť v plechu približne 10 minút a potom necháme vychladnúť na mriežke.