Jablkové lievance

Jablkové lievance (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá a rýchla príprava, lievance s výbornou chuťou potešia vaše ratolesti na raňajky, večeru...

24ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. V mlieku rozhabarkujeme žĺtok so štipkou soli. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, zasypeme mletou škoricou alebo škoricovým cukrom. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh.
  3. K mlieku so žĺtkom primiešame nastrúhané jablká, vanilínový cukor a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva. Do cesta varechou zapracujeme tuhý sneh z bielka, všetko dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou robíme lievance, ktoré z oboch strán na miernom plameni vysmážame do zlatista.
  4. Po upečení posypeme práškovým cukrom alebo použijeme javorový sirup, šľahačku, ovocie, džem, Nutellu podľa chuti.