Jablkové lievance
Jablkové lievance (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá a rýchla príprava, lievance s výbornou chuťou potešia vaše ratolesti na raňajky, večeru...
24ks porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Suroviny na cesto.
- V mlieku rozhabarkujeme žĺtok so štipkou soli. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, zasypeme mletou škoricou alebo škoricovým cukrom. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh.
- K mlieku so žĺtkom primiešame nastrúhané jablká, vanilínový cukor a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva. Do cesta varechou zapracujeme tuhý sneh z bielka, všetko dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou robíme lievance, ktoré z oboch strán na miernom plameni vysmážame do zlatista.
- Po upečení posypeme práškovým cukrom alebo použijeme javorový
sirup, šľahačku, ovocie, džem, Nutellu podľa chuti.