Jablková torta z krehkého cesta
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 10. septembra 2015
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 10. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Maslo, múku a vajce spolu zmiešame a vytvoríme mäkké cesto, ktoré necháme v chladničke 20 minút odpočívať.
- 2
Do kyslej smotany pridáme med, nahrubo nastrúhané jablká, vajcia a šľahačku. Všetko spolu premiešame.
- 3
Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme rovnomerne cestom aj po stranách. Vylejeme do nej pripravenú zmes a pečieme pri teplote 150 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@eva155 , slahackou sa mysli slahackova smotana min obsah tuku 30-31%. Moze byt rastlinna aj zivocisna.
@andreeeja , ze sa recept nepodaril, ma mrzi ,ale mozno to zavisi aj od toho, v akej rure sa to pieklo.
Nie vzdy sedia casy pecenia v elektrickej a plynovej rure.
Mozno sa zabudlo pridat vajicko.
Slahackova smotana sa ma pridat nevyslahana.
Moj vysledok ste videli, a torta je robena presne podla receptu.