Jablková torta z krehkého cesta

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 10. septembra 2015
Jablková torta z krehkého cesta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

600 g
800 g
3 ks
2 PL
150 g
200 g
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Maslo, múku a vajce spolu zmiešame a vytvoríme mäkké cesto, ktoré necháme v chladničke 20 minút odpočívať.

  2. 2

    Do kyslej smotany pridáme med, nahrubo nastrúhané jablká, vajcia a šľahačku. Všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme rovnomerne cestom aj po stranách. Vylejeme do nej pripravenú zmes a pečieme pri teplote 150 °C.

Diskusia k receptu

kukulienka71
toto sa mi tiež veľmi páči, ako sladidlo len med, musím si ten recept uložiť, ďakujem
eva155
Tak slahacka , myslene ako vymiesana, nie smotana na slahanie? Ci?
andreeeja
ahojte...minulý týždeň som vyskúšala piecť túto tortu, vôbec som nebola spokojná...nie a nie sa upiecť, bola stále riedka až vodová...neviem kde som urobila chybu, všetko som robila podľa receptu a postupu ako sa píše
redakcia
Odpovede od p. sefkuchara Stefulu:
@eva155 , slahackou sa mysli slahackova smotana min obsah tuku 30-31%. Moze byt rastlinna aj zivocisna.
@andreeeja , ze sa recept nepodaril, ma mrzi ,ale mozno to zavisi aj od toho, v akej rure sa to pieklo.
Nie vzdy sedia casy pecenia v elektrickej a plynovej rure.
Mozno sa zabudlo pridat vajicko.
Slahackova smotana sa ma pridat nevyslahana.
Moj vysledok ste videli, a torta je robena presne podla receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia