Foto: garanco
Dnes som mala na starosti malú chorú stravníčku, ktorá má rada "obyčajnú" polievku, t.j. vývar s rezancami. Jabĺk je tiež dosť, tak som to Zobraziť celý popisDnes som mala na starosti malú chorú stravníčku, ktorá má rada "obyčajnú" polievku, t.j. vývar s rezancami. Jabĺk je tiež dosť, tak som to pospájala. Aj prestieranie a obrus som prispôsobila dva a polročnej samostatnej slečne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká olúpeme, pokrájame a vložíme do 1-2 dl vody ochutenej citrónovou šťavou. Varíme, až sa rozvaria. V druhej nádobe urobíme svetlú zápražku, v nej krátko opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (vnučka miešala, ja som tŕpla, aby sa nepopálila)
-
2
Zalejeme studenou vodou - asi 0,5 litra, dobre miešame a povaríme 3-4 minúty. Potom pridáme k základu rozvarené jablká, posolíme, ochutíme škoricou, prípadne cukrom a rozmixujeme (pozor na horúcu masu!).
-
3
Podávame s knedľou, hovädzím vareným a hlavne dobrým jedákom. Túto omáčku som robila poprvýkrát, mala jemnú chuť a chutila aj dospelým. (Na stôl som dala aj neestetický gumový obrus, lebo malá je sama a skoro vždy doplní stôl nejakou kvapkou z jedla)
Určite vyskúšam.