Jablkový koláč

Jablková Margotka

Autor receptu: helena10

Jednoduchý hrnčekový recept na vláčny a voňavý koláč.* S kopčekom šľahačky chutil fantasticky a všetkým.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu Margot nastrúham na veľkých očkách a odložím bokom. Môžete ju aj namrviť rukami. Veľké ošúpané jablko tiež na veľkých očkách nastrúham, dochutím, prikryté nechám stáť.
  2. Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Postupne jemne zašľahám olej a mlieko. Po častiach vmiešam múku s práškom do pečiva, ochutené jablko aj so šťavou a nakoniec nastrúhanú Margot čokoládu.
  3. Cesto vylejem na vyšší plech 20x30 cm vymastený tukom a posypaný strúhaným kokosom. Ak chcete mať koláč ešte vyšší, použite o niečo menší plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Skontrolujem.
  4. Po vychladnutí striedmo polejem čokoládovými polevami. Dobrú chuť!