Jablkový koláč
Jablčník
Autor receptu: redakcia
Tento recept je pre televíznu moderátorku Simonu Frantovú veľmi vzácny.* Takýto jablkový koláč piekla ako malá so svojou starou mamou Darinkou Laščiakovou.
|
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme a nastrúhame. Odstredíme prebytočnú šťavu. Pridáme podľa chuti škoricový a vanilkový cukor, práškový cukor, šťavu z citróna a hrozienka.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň jeden plát lístkového cesta. Jablkovú zmes rovnomerne rozotrieme a zakryjeme druhým lístkovým cestom. Na záver potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.