Jablkový koláč

Jablčník

Autor receptu: redakcia

Tento recept je pre televíznu moderátorku Simonu Frantovú veľmi vzácny.* Takýto jablkový koláč piekla ako malá so svojou starou mamou Darinkou Laščiakovou.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jablká ošúpeme a nastrúhame. Odstredíme prebytočnú šťavu. Pridáme podľa chuti škoricový a vanilkový cukor, práškový cukor, šťavu z citróna a hrozienka.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň jeden plát lístkového cesta. Jablkovú zmes rovnomerne rozotrieme a zakryjeme druhým lístkovým cestom. Na záver potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
  3. Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.