Vyprážané jablká
Jabĺčka v pivnom cestíčku
Autor receptu: lemonova
Na túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-)* Keďže je naozaj výborné, vyskúšala
som ho aj pri tejto sladkej verzii a musím povedať, že jabĺčka zmizli okamžite :-)
Postup
- Najskôr si pripravte cestíčko, ktoré potrebuje chvíľku postáť, kým si pripravíte jablká. Vajce vymiešajte s cukrom, pridajte pivo, múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre vymiešajte na vláčne cestíčko, zakryte a nechajte odpočívať.
- Jabĺčka očistite, odporúčam aj zbaviť šupky. Nakrájajte na hrubšie plátky (cca jeden a pol centimetra) a hojne pokropte citrónovou šťavou. Dajte ich na sitko, aby prebytočná šťava stiekla.
- Do hlbšej panvice nalejte olej. Musí byť akurát horúci, aby sa jabĺčka vyprážali radšej prudšie. Pred ponorením do cestíčka ich netreba obaliť v múke, cestíčko dobre drží. Po vypražení ich dajte odkvapkať na utierku a hneď za horúca ich posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Dobrú chuť :-)