Vyprážané jablká

Jabĺčka v pivnom cestíčku

Autor receptu: lemonova

Na túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-)* Keďže je naozaj výborné, vyskúšala som ho aj pri tejto sladkej verzii a musím povedať, že jabĺčka zmizli okamžite :-)

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravte cestíčko, ktoré potrebuje chvíľku postáť, kým si pripravíte jablká. Vajce vymiešajte s cukrom, pridajte pivo, múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre vymiešajte na vláčne cestíčko, zakryte a nechajte odpočívať.
  2. Jabĺčka očistite, odporúčam aj zbaviť šupky. Nakrájajte na hrubšie plátky (cca jeden a pol centimetra) a hojne pokropte citrónovou šťavou. Dajte ich na sitko, aby prebytočná šťava stiekla.
  3. Do hlbšej panvice nalejte olej. Musí byť akurát horúci, aby sa jabĺčka vyprážali radšej prudšie. Pred ponorením do cestíčka ich netreba obaliť v múke, cestíčko dobre drží. Po vypražení ich dajte odkvapkať na utierku a hneď za horúca ich posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Dobrú chuť :-)