Orechové drobné pečivo

Išelské koláčiky z lineckého cesta

Autor receptu: margitka100

Tieto išelské sú pečené po mojom. Podľa môjho receptu, takto nám chutia.

90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín zamiesime cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm, vykrojíme ozdobnou vykrajovačkou a poukladáme na plech. Plech nemusíme vymazávať, cesto je dostatočne mastné. Dáme piecť na 180 °C cca 15 minút.
  2. Urobíme si plnku. V robote na stredných otáčkach vymiešame maslo, cukor. Pridáme mleté orechy a rum. Plnku dáme do ozdobného vrecka s ozdobou špičkou a naplníme ňou polovicu upečených koliesok tak, že v strede necháme dierku na džem. Džem si dáme tiež do vrecka, ustrihneme koniec a nastriekame ho do dierok v plnke.
  3. Druhú polovicu koliesok budeme namáčať v čokoláde. Čokoládu so stužený tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ja si dám dva kastróliky, do jedného vodu, do druhého čokoládu a Ceru, tento položím na prvý a zohrievam. Kolieska namáčame poriadne do čokolády, kladieme na pečiaci papier, aby stuhla. No než stuhne, pokladieme na každé polovicu vlašského orecha.
  4. Necháme stuhnúť a potom pospájame s polovicou naplnenou krémom. Dobrú chuť.