Orechové drobné pečivo
Išelské koláčiky z lineckého cesta
Autor receptu: margitka100
Tieto išelské sú pečené po mojom. Podľa môjho receptu, takto nám chutia.
90 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín zamiesime cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm, vykrojíme ozdobnou vykrajovačkou a poukladáme na plech. Plech nemusíme vymazávať, cesto je dostatočne mastné.
Dáme piecť na 180 °C cca 15 minút.
- Urobíme si plnku. V robote na stredných otáčkach vymiešame maslo, cukor. Pridáme mleté orechy a rum. Plnku dáme do ozdobného vrecka s ozdobou špičkou a naplníme ňou polovicu upečených koliesok tak, že v strede necháme dierku na džem.
Džem si dáme tiež do vrecka, ustrihneme koniec a nastriekame ho do dierok v plnke.
- Druhú polovicu koliesok budeme namáčať v čokoláde.
Čokoládu so stužený tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Ja si dám dva kastróliky, do jedného vodu, do druhého čokoládu a Ceru, tento položím na prvý a zohrievam.
Kolieska namáčame poriadne do čokolády, kladieme na pečiaci papier, aby stuhla.
No než stuhne, pokladieme na každé polovicu vlašského orecha.
- Necháme stuhnúť a potom pospájame s polovicou naplnenou krémom.
Dobrú chuť.