Írske pečené zemiaky Roasties
Foto: saymona
Jednoduché a vynikajúce.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky si najprv ošúpeme a predvaríme v osolenej vode okolo 10 minút, záleží od typu zemiakov, nemali by byť rozvarené!
- 2
Medzitým si vyhrejeme rúru na 200 °C aj s pekáčom a tukom v ňom, je na vás, aký použijete, ja používam bravčovú masť alebo olivový olej.
- 3
Zemiaky scedíme a opatrne vložíme do vyhriateho pekáča s tukom, osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
- 4
Pečieme na 200 °C okolo 40 minút dozlatista. Priebežne zemiaky otáčame, aby boli krásne chrumkavé.
- 5
Dobrú chuť.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
my tak dľa babky robíme dávno..
obvarené zemiaky v mise omastím-poprehadzujem-by boli omastené celé -osolím-dám rascu-a pečiem..
Robím tak isto, a nielen k "roast dinner" …. Mňam.