Pečené zemiaky

Írske pečené zemiaky Roasties

Autor receptu: saymona

Jednoduché a vynikajúce.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky si najprv ošúpeme a predvaríme v osolenej vode okolo 10 minút, záleží od typu zemiakov, nemali by byť rozvarené!
  2. Medzitým si vyhrejeme rúru na 200 °C aj s pekáčom a tukom v ňom, je na vás, aký použijete, ja používam bravčovú masť alebo olivový olej.
  3. Zemiaky scedíme a opatrne vložíme do vyhriateho pekáča s tukom, osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
  4. Pečieme na 200 °C okolo 40 minút dozlatista. Priebežne zemiaky otáčame, aby boli krásne chrumkavé.
  5. Dobrú chuť.