Inšpirované Waldorf šalátom

Autor receptu: nordlys

Je veľa verzií tohto receptu, niekto pridáva aj kapustu alebo pomaranče. U nás sa pripravuje takto. Výborne sa hodí k akejkoľvek pečenej hydine. (ospravedlňujem sa za foto, musím sa ešte veľa, veľa učiť). :)

8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájame jablká, zelerové stonky a ananás (ak sme kúpili nakrájaný na kúsky, tak len pridáme zatiaľ bez šťavy).
  2. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zmiešame ju s majonézou.
  3. K nakrájaným surovinám pridáme orechy a bobule tmavého hrozna. Pridáme citrónovú a ananásovú šťavu, šalát premiešame.
  4. Nakoniec pridáme smotanovo- majonézovú hmotu a šalát znova premiešame. Necháme postáť v chladničke aspoň hodinu pred podávaním. Dobrú chuť!