Inšpirované Waldorf šalátom
Autor receptu: nordlys
Je veľa verzií tohto receptu, niekto pridáva aj kapustu alebo pomaranče. U nás
sa pripravuje takto.
Výborne sa hodí k akejkoľvek pečenej hydine.
(ospravedlňujem sa za foto, musím sa ešte veľa, veľa učiť). :)
Postup
- Nakrájame jablká, zelerové stonky a ananás (ak sme kúpili nakrájaný na kúsky, tak len pridáme zatiaľ bez šťavy).
- Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zmiešame ju s majonézou.
- K nakrájaným surovinám pridáme orechy a bobule tmavého hrozna. Pridáme citrónovú a ananásovú šťavu, šalát premiešame.
- Nakoniec pridáme smotanovo- majonézovú hmotu a šalát znova premiešame.
Necháme postáť v chladničke aspoň hodinu pred podávaním.
Dobrú chuť!