Husacie prsia plnené s jablkami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do očistených, vykostených, umytých a osušených husacích pŕs urobíme otvory, naplníme ich pripravenou plnkou a uzavrieme kovovou ihlicou. Naplnené prsia osolíme, polejeme maslom a mierne podliate vývarom pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vývarom. Upečené prsia vyberieme, uchováme v teple, šťavu upravíme vyvarením alebo doliatím vývaru na potrebné množstvo.
  2. Pri podávaní odstránime kovovú ihlicu, prsia naprieč vláknami nakrájame na porcie a upravíme na tanieri tak, aby pri každej porcii bol rez s plnkou. Mäso podlejeme šťavou a obložíme karamelizovanými plátkami jabĺk, posypanými nakrájanými mandľami a sekanými hrozienkami.
  3. Príprava plnky: krkovičku a teľacie pliecko najemno zomelieme spolu s navlhčeným sendvičom, pridáme vajce, smotanu, na drobné kocky nakrájanú, očistenú husaciu pečeň, údený hovädzí jazyk, osolíme, okoreníme a zamiešame.
  4. Príprava jablka: olúpané, jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na hrubšie plátky, obalíme v karamelizovanom cukre a posypeme na jemné rezance nakrájanými, olúpanými mandľami, očistenými, umytými, sparenými a nasekanými hrozienkami. Vhodnými prílohami sú rôzne upravené zemiaky alebo zemiakové krokety.