Husacia polievka s raviolami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
35 minút príprava |
24 hod minút tepelná úprava |
Postup- Hus umyjeme, zeleninu očistíme, cibuľu len rozkrojíme, nečistíme. Všetko vložíme do studenej vody spolu s koreninami, so soľou a stopkou z vňate, listy si necháme na ozdobu.
- Všetko necháme prevariť,stiahneme na malý plameň a varíme aspoň 24 hodín. Na druhý deň vývar scedíme. Časť koreňovej zeleniny nakrájame na pásiky a časť na kocky.
- Plnka: Hus oberieme, nakrájame na kocky, zmiešame s polovicou koreňovej zeleniny, so soľou, s vajíčkom a nasekanou vňaťou.
- Cesto: Z múky, vajíčka a soli vypracujeme husté cesto, necháme odležať asi hodinu, potom ho vyvaľkáme a vykrojíme 12 štvorcov, okraje potrieme žĺtkom a 6 štvorcov naplníme pripravenou zmesou, preložíme zvyšnými štvorcami, okraje poriadne pritlačíme a vykrojíme do nich zuby – trojuholníčky.
- Ravioly vhodíme do vriacej osolenej vody, počkáme, kým nevyplávajú, potom ešte asi 5 minút varíme a scedíme. Do taniera vložíme nasekanú zeleninu, prekrojenú raviolu, zalejeme horúcim vývarom a dozdobíme vňaťou.
|