Hummus
Hummus s tekvicou
Autor receptu: podravka
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás poteší svojou jesennou chuťou.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ošúpanú a očistenú tekvicu nakrájame na kocky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút, dokým nezmäkne. Hotovú tekvicu necháme vychladnúť.
- Medzitým si uvaríme Lagris cícer domäkka podľa návodu.
- Do mixéra dáme uvarený cícer, upečenú tekvicu, sladkú papriku, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie. Všetko rozmixujeme dohladka.
- Dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čiernym sezamom a sladkou paprikou a podávame.
- Podávame s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami.
- Rada: Hummus dajte do chladničky, dokým ho nebudete podávať.