Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Možno sa budete diviť,že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam,také jedlo,ako je hubová praženica.
No zalistovala som si vo fotografiach a objavila som fotky,ako sme boli s manželom v lete na hubách.Keďže si huby suším,zaváram a aj mrazím, k nápadu nebolo ďaleko.
Mala som domáci chlebík a praženička bola o chvíľočku na stole,servírovaná aj so spomienkami.
3 porcie |
1O minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľka udusená na masle.Pridať prekrajované huby,mala som tam od kuriatok,dubáčikov,masliakov... Nechať dusiť,kým nezmäknú.To je asi 10 minút.Voda sa odparí.Potom pridám trochu soli a korenie.Vmiešam celé vajíčka.Nakoniec trochu sekanej petržlenovej vňate. Na tanieri,zdobím,červenou mletou paprikou a petržlenovou vňaťou.
- Pripravím si zeleninový šalát.Tento krát to bola zelená uhorka,cibuľka,paradajka,petržlen.Sladkokyslý nálev,zakapaný olivovým olejom.K tejto pestrej porcii,kúsok domáceho chlebíka,ten som mala upečený.Chutný džús a mohli si pochutiť a spomínať.
- A už sa len posadiť,k prestretému stolu.