Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Možno sa budete diviť,že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam,také jedlo,ako je hubová praženica. No zalistovala som si vo fotografiach a objavila som fotky,ako sme boli s manželom v lete na hubách.Keďže si huby suším,zaváram a aj mrazím, k nápadu nebolo ďaleko. Mala som domáci chlebík a praženička bola o chvíľočku na stole,servírovaná aj so spomienkami.

3
porcie
1O minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľka udusená na masle.Pridať prekrajované huby,mala som tam od kuriatok,dubáčikov,masliakov... Nechať dusiť,kým nezmäknú.To je asi 10 minút.Voda sa odparí.Potom pridám trochu soli a korenie.Vmiešam celé vajíčka.Nakoniec trochu sekanej petržlenovej vňate. Na tanieri,zdobím,červenou mletou paprikou a petržlenovou vňaťou.
  2. Pripravím si zeleninový šalát.Tento krát to bola zelená uhorka,cibuľka,paradajka,petržlen.Sladkokyslý nálev,zakapaný olivovým olejom.K tejto pestrej porcii,kúsok domáceho chlebíka,ten som mala upečený.Chutný džús a mohli si pochutiť a spomínať.
  3. A už sa len posadiť,k prestretému stolu.