Dusené huby

Huby s Nivou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné.* O čom hovorím? Predsa o hubách :))) Niet nad lesné, ale uspokojím sa aj so šampiňónmi :)))

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji krátko orestujeme na kolieska narezaný pór.
  2. Pridáme nakrájané huby, okoreníme a zakryté podusíme na slabom plameni 15 minút. Občas premiešame. Ak treba, podlejeme len 2-3 lyžicami vody, závisí to od druhu húb.
  3. Potom do húb nadrobíme Nivu a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  4. Medzitým pripravíme na panvičke volské oká.
  5. Huby podávame s volským okom a ak niekto potrebuje, pridá si chlebík alebo pečivo.