Dusené huby
Huby s Nivou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné.* O čom hovorím? Predsa o hubách :))) Niet nad lesné, ale uspokojím sa aj so šampiňónmi :)))
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji krátko orestujeme na kolieska narezaný pór.
- Pridáme nakrájané huby, okoreníme a zakryté podusíme na slabom plameni 15 minút. Občas premiešame. Ak treba, podlejeme len 2-3 lyžicami vody, závisí to od druhu húb.
- Potom do húb nadrobíme Nivu a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
- Medzitým pripravíme na panvičke volské oká.
- Huby podávame s volským okom a ak niekto potrebuje, pridá si chlebík alebo pečivo.