Hubový krém s mliečnou penou

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Hubový krém s mliečnou penou
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
100 g
100 g
5 g
300 ml
300 ml
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme v hrnci, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvo nakrájané huby. Všetko premiešame a podlejeme trochou vína. Pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok, hubové korenie a podlejem vývarom.

  2. 2

    Mlieko so smotanou zmiešame, pridáme škrobovú múčku a rozhabarkujeme. Zalejeme tým zmes húb. Necháme vrieť a potom všetko poriadne rozmixujeme na jemný krém.

  3. 3

    Do druhej nádoby nalejeme mlieko a necháme ho zovrieť. Po zovretí mlieko rozšľaháme na penu. Hotovú polievku nalejeme do taniera, ozdobíme ju penou z mlieka, ktorú naberáme len zvrchu. Ozdobíme opečenými hubami, vňaťou a opečenými kolieskami bagety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia