Hubový krém s mliečnou penou
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo roztopíme v hrnci, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvo nakrájané huby. Všetko premiešame a podlejeme trochou vína. Pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok, hubové korenie a podlejem vývarom.
- 2
Mlieko so smotanou zmiešame, pridáme škrobovú múčku a rozhabarkujeme. Zalejeme tým zmes húb. Necháme vrieť a potom všetko poriadne rozmixujeme na jemný krém.
- 3
Do druhej nádoby nalejeme mlieko a necháme ho zovrieť. Po zovretí mlieko rozšľaháme na penu. Hotovú polievku nalejeme do taniera, ozdobíme ju penou z mlieka, ktorú naberáme len zvrchu. Ozdobíme opečenými hubami, vňaťou a opečenými kolieskami bagety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu