Hubovník

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 8. augusta 2011
Hubovník
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
20 ks
200 g
100 g
1 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky, pridáme do nich vajcia, na cibuľke opražené huby, soľ, korenie, petržlenovú vňať a vegetu.

  2. 2

    Túto masu spolu zmiešame, rozložíme na papierom vyložený plech a necháme piecť 20 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Po dopečení hubovník nakrájame na kocky asi 5 x 5 cm.

Diskusia k receptu

evanaaa
Hubovník je známy, občas robievam ( ako hub.plnku), len si zvlášť vymiešam žĺtka a z bielkov sneh, ktorý zamiešam do masy.
3sandra3
mňaam,,,ešte som nerobila hubovník.... nastal čas ho upiecť
dorisa
@3sandra3 , ja som aj robila, asi pred mesiacom ,aj nafotené mám,ale rozmazané, neposlúchal ma foták. Tak som ale rada,že som to jedlo konečne vyskúšala, zobrala som ho na chatu a tam sme ho zbaštili "coby dup" Vrele doporučujem, jedlo je skvelé. Postupujem ako @evanaaa.
afataga
poznam, robievam podobne ale davam aj cesnak a majoranku
marienka44
Pozrela som od @Sovka62 , recept, ktory odporucila @Evusik. Tam je aj mlieko, co sa mi viac pozdava. Podla tohto receptu bez mlieka musi byt hubovnik suchy, myslim si.
ola111
Tento recept poznám ako hubník od p.Satinského-tiež sa pečivo namáča do mlieka,ale hubník či hubovník,je výborný.
evanaaa
Zabudla som . jasné, že si rožky najprv pokropím mliekom, zaujímavé, pán kuchár to nepozná.
milina
v recepte sa mi zdá veľa rožkov na tak málo húb, recept by som nazvala "rožkovník hubový"
modrykamen
Robím podobne, ale jedno vajce na jeden rožok sa mi zdá priveľa-stačila by polovica.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia