Hubové klobúky plnené špenátom
Autor receptu: kecemis
Inspiracia pochadza z internetu.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravil som si suroviny. Pouzil som mrazeny spenat, ale je mozne pouzit aj cerstvy.
Zapol som ruru na 175 stupnov.
- Vyrezal som stonky, natrel som klobuky z oboch stran talianskym dresingom a dal do rury na 12 - 15 minut.
- Papriku, jalapeno a stopky z hub som nakrajal na drobno a na rozpalenom oleji som restoval asi 3 - 4 minuty.
- Potom som pridal zamrznuty spenat a miesal, kym sa nedal dobre premiesat s restovanou paprikou.
- Spenatovu zmes som dal von vychladnut a pripravil si zvysok plnky. Rozmixoval som vajce, pretlaceny cesnak, sol a korenie.
- Pridal som parmezan, prvy chedar a mozzarelu, 2 pl struhanky a dobre som premiesal.
- Po 12 minutach som vybral huby, zlial prebytocnu vodu z hub, ktora sa uvolnila pecenim a naplnil spenatovou plnkou, ktoru som rozdelil rovnomerne na vsetky klobuky. Posypal som zvysnou mozzarellou a syrom cheddar, posypal zvyskom struhanky a dal spat do rury priblizne na 10 minut.
- Po desiatych minutach som vytiahol z pece a mozeme ist jest.