Hubové klobúky plnené špenátom

Autor receptu: kecemis

Inspiracia pochadza z internetu.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Pouzil som mrazeny spenat, ale je mozne pouzit aj cerstvy. Zapol som ruru na 175 stupnov.
  2. Vyrezal som stonky, natrel som klobuky z oboch stran talianskym dresingom a dal do rury na 12 - 15 minut.
  3. Papriku, jalapeno a stopky z hub som nakrajal na drobno a na rozpalenom oleji som restoval asi 3 - 4 minuty.
  4. Potom som pridal zamrznuty spenat a miesal, kym sa nedal dobre premiesat s restovanou paprikou.
  5. Spenatovu zmes som dal von vychladnut a pripravil si zvysok plnky. Rozmixoval som vajce, pretlaceny cesnak, sol a korenie.
  6. Pridal som parmezan, prvy chedar a mozzarelu, 2 pl struhanky a dobre som premiesal.
  7. Po 12 minutach som vybral huby, zlial prebytocnu vodu z hub, ktora sa uvolnila pecenim a naplnil spenatovou plnkou, ktoru som rozdelil rovnomerne na vsetky klobuky. Posypal som zvysnou mozzarellou a syrom cheddar, posypal zvyskom struhanky a dal spat do rury priblizne na 10 minut.
  8. Po desiatych minutach som vytiahol z pece a mozeme ist jest.