Hruškový med

Autor receptu: danda3

Viem, že tu taký recept je, ale ja som ho robila inak, pridala som zázvor, citrón a mletý kardamón. Varila som ho s gelfixom, pretože v pôvodnom recepte bolo veľmi veľa cukru a aj tak sa mi zdá dosť sladký, asi odtiaľ ten názov, hoci s medom nemá nič spoločné.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Ananás dáme do hrnca spolu s pokrájanými hruškami (nešúpala som ich, váha je v čistom stave), pridáme pokrájaný zázvor a dusíme, keď sú hrušky mäkké, pridáme gelfix zmiešaný so 4 PL cukru, trošku kardamónu a dáme do hrnca, keď začne masa vrieť, varíme 1 minútu. Vyberieme vanilkový struk.
  2. S tyčovým mixérom všetko zmixujeme do hladka, pridáme zbytok cukru, keď začne masa vrieť, varíme za stáleho miešania 5 minút, pretože masa bude prskať. Po vypnutí pridáme šťavu z citrónov a nalejeme do pohárikov (vyšlo mi ich 12 ks). Je výborný aj do jogurtu.