Hruškový koláč
Hruškový koláč s kakaom
Autor receptu: redakcia
Superrýchly, jednoduchý a megachutný koláč. Dá sa piecť vždy inak, podľa toho, aké ovocie práve máme po ruke.
12 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo nakrájame na kúsky, vložíme do misy šľahača, pridáme med a dopenista vyšľaháme.
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vyšľahanému maslu s medom pomaly, po jednom pridávame žĺtky a pomaly ich zašľahávame. Preosiatu múku dôkladne zmiešame
s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Po lyžiciach zamiešavame do maslovo-žĺtkovej hmoty. Zľahka primiešame polovicu vyšľahaného snehu a nakoniec jemne primiešame druhú polovicu snehu.
- Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Do plechu rovnomerne vylejeme dve tretiny cesta. Do poslednej tretiny cesta primiešame preosiate kakao, dôkladne premiešame.
- Kakaovú vrstvu vylejeme na plech
a rúčkou varešky premiešame s bielym cestom, vytvoríme tak krásny mramorový efekt.
- Nakoniec pridáme nakrájané hrušky. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.