Foto: momi
Vlastne úplne obyčajný koláč s ovocím... ale ten aníz z neho robí zázrak. Nezvyčajná chuť. Recept z knihy Yotama Ottolenghiho mi pred pár dňami Zobraziť celý popisVlastne úplne obyčajný koláč s ovocím... ale ten aníz z neho robí zázrak. Nezvyčajná chuť. Recept z knihy Yotama Ottolenghiho mi pred pár dňami prezradila kamarátka Erika. Čerstvo upečený a odskúšaný pred pár minútami. Hmmmm....
porcií
príprava
na 200/170 °C
Postup
-
1
Predhrejeme trúbu na 200 C. Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridáme vajcia a vymiešame do hladka.
- 2
Pridáme mandle, múku (podľa potreby zmiešanú z 1/2 prášku do pečiva), vanilkovú esenciu, soľ a aníz. Nakoniec pridáme jogurt.
- 3
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila okrúhlu nízku formu s priemerom 30). Cesto je hutné, takže ho zarovnáme a poukladáme naň kúsky hrušiek. Zaujímavý je aj variant tohto koláča s čerstvými figami namiesto hrušiek.
- 4
Pečieme 15 minút pri teplote 200 C, následne znížime na 170 C a pečieme ešte asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.