Hruškový koláč s anízom
Autor receptu: momi
Vlastne úplne obyčajný koláč s ovocím... ale ten aníz z neho robí zázrak. Nezvyčajná chuť. Recept z knihy Yotama Ottolenghiho mi pred pár dňami prezradila kamarátka Erika. Čerstvo upečený a odskúšaný pred pár minútami. Hmmmm....
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 200/170 °C |
Postup
- Predhrejeme trúbu na 200 C. Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridáme vajcia a vymiešame do hladka.
- Pridáme mandle, múku (podľa potreby zmiešanú z 1/2 prášku do pečiva), vanilkovú esenciu, soľ a aníz. Nakoniec pridáme jogurt.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila okrúhlu nízku formu s priemerom 30). Cesto je hutné, takže ho zarovnáme a poukladáme naň kúsky hrušiek. Zaujímavý je aj variant tohto koláča s čerstvými figami namiesto hrušiek.
- Pečieme 15 minút pri teplote 200 C, následne znížime na 170 C a pečieme ešte asi 30 minút.