Hruškový koláč s anízom

Autor receptu: momi

Vlastne úplne obyčajný koláč s ovocím... ale ten aníz z neho robí zázrak. Nezvyčajná chuť. Recept z knihy Yotama Ottolenghiho mi pred pár dňami prezradila kamarátka Erika. Čerstvo upečený a odskúšaný pred pár minútami. Hmmmm....

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 200/170 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme trúbu na 200 C. Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridáme vajcia a vymiešame do hladka.
  2. Pridáme mandle, múku (podľa potreby zmiešanú z 1/2 prášku do pečiva), vanilkovú esenciu, soľ a aníz. Nakoniec pridáme jogurt.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila okrúhlu nízku formu s priemerom 30). Cesto je hutné, takže ho zarovnáme a poukladáme naň kúsky hrušiek. Zaujímavý je aj variant tohto koláča s čerstvými figami namiesto hrušiek.
  4. Pečieme 15 minút pri teplote 200 C, následne znížime na 170 C a pečieme ešte asi 30 minút.