Hruškové rezy so škoricou
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g alebo margarín |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
300 g |
|
1/2 bal. |
|
50 g |
|
Na náplň: | |
1 kg |
|
300 ml |
|
100 g |
|
1 ČL zarovnaná |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
1 bal. (40 g) |
|
Na ozdobenie: | |
250 ml |
|
štipka |
|
2 PL zarovnané |
|
1 bal. |
|
1 PL zarovnaná |
|
Okrem toho potrebujeme: | |
(30 x 40 cm) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a vajce do peny. Vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme posekanými mandľami. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: - 180°C Teplovzdušná rúra: - 160°C<br /> Plynová rúra: - stupeň 3<br /> <br /> Doba pečenia: asi 18 minút<br />
- 2
Horúci korpus vyklopíme na papier posypaný práškovým cukrom, papier na pečenie zospodu korpusu potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Ešte teplý korpus po šírke rozrežeme na dve polovice.
- 3
Na prípravu náplne olúpeme hrušky, odstránime z nich jadrovníky a nakrájame na malé kúsky. Víno, cukor, škoricu a tortové želé dobre premiešame, necháme prevariť a pridáme hrušky. Za občasného premiešania privedieme do varu (doba varu: asi 2 minúty). Vodu so zlatým klasom dobre premiešame a zašľaháme do horúcich hrušiek. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odložíme zo sporáka. Okolo korpusu umiestnime rámik z trikrát preloženého alobalu. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus, zakryjeme druhým plátom a opatrne pritlačíme. Na 3 hodiny odložíme do chladničky.
- 4
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni spolu so škoricou, cukrom a smeta-fixom dotuha a vychladnutý korpus rovnomerne potrieme. Posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu