25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Suroviny na plnku rozdelíme tak, aby vyšli na dva záviny.
- 2
Do stredu cesta nasypeme pomletý mak s cukrom a posypeme mletou škoricou. Na to poukladáme umyté a osušené hrozno a pokvapkáme roztopeným maslom.
- 3
Okraje cesta opatrne preložíme cez stred, konce pritlačíme, aby plnka nevytiekla. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom. Závin preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200°C 20–25 minút.
- 4
Hotový a mierne vychladnutý závin posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu