Hroznový závin

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 balíčky
2 ks
750 g
250 g
150 g
1/2 KL
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Suroviny na plnku rozdelíme tak, aby vyšli na dva záviny.

  2. 2

    Do stredu cesta nasypeme pomletý mak s cukrom a posypeme mletou škoricou. Na to poukladáme umyté a osušené hrozno a pokvapkáme roztopeným maslom.

  3. 3

    Okraje cesta opatrne preložíme cez stred, konce pritlačíme, aby plnka nevytiekla. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom. Závin preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200°C 20–25 minút.

  4. 4

    Hotový a mierne vychladnutý závin posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: