Foto: mlsalka
Nie je hrozná, ale z hrozna. :-) V blbníčku mám toto fialové čudo odložené z nejakej vegánskej stránky, len som si ho upravila na Zobraziť celý popisNie je hrozná, ale z hrozna. :-) V blbníčku mám toto fialové čudo odložené z nejakej vegánskej stránky, len som si ho upravila na nevegánsku verziu a môžete posúdiť výsledok. Hrnček ako odmerka je klasický 250ml.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1/2 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
Hroznová plnka: | |
3/4 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL |
|
1/3 hrnček |
|
|
|
Tvarohová poleva: | |
100 g |
|
1-2 PL |
|
1 kelímok |
|
Postup
-
1
Rozmixovať mandle (namiesto mandlí môžeme dať kešu orechy) v robote, pridať ostatné suroviny okrem oleja a vody. Mixovať, kým sa všetko spojí. Pridať kokos. olej a premiešať. Pridať vodu a premiešať znova, kým sa zmes nezačne lepiť. Formu s priemerom cca 20+ cm vystelieme fóliou. Cesto natlačíme do formy.
- 2
Urobíme želatínu podľa návodu. Robila som to so želatínou Dr.Oetker 20g balíček. Rozmiešame ju s hroznovou šťavou do hladka. Bolo by dobré prepasírovať čerstvé hrozno, ale mne sa nechcelo, tak som použila kúpenú šťavu bez cukru. Pridáme zvyšné suroviny okrem oleja a miešame do hladka. Pridáme kokos. olej a znova miešame. Vylejeme na cesto do formy a dáme do chladničky na 6-12 hodín. Na plnku po stuhnutí môžeme ešte rozotrieť tvaroh vymiešaný s Lučinou 1 PL medu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
3/4 hrnceka hroznovej stavy na cely balicek zelatiny je strasne malo. Necitila som chut stavy a ostatnych ingrediencii, ale bola to sama zelatina. Nemalo to chut. Pouzila som cerstvu stavu z bio hrozna. Prepasirovala som ho.