Hrnčekový orechový koláč s pudingovým krémom
Foto: helena10
Suroviny
Cesto: | |
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 - 1,5 hrnčeka (mleté) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal. (Zlatý klas) |
|
2 PL |
|
200 g |
|
4 - 5 PL |
|
2 -3 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Na cesto najprv vyšľahám vajce s cukrom. Postupne pridávam ostatné suroviny. Vymiešam. Cesto vylejem na vymastený a posypaný plech (38 x 28 cm). Pečiem v predhriatej rúre cca 25 minút pri 180 stupňoch. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 2
Na krém najprv uvarím puding z pudingového prášku (Zlatého klasu), mlieka a kryštálového cukru. Nechám vychladnúť. Našľahám maslo s práškovým cukrom a pridávam postupne do vychladnutého pudingu. Pridám rum.
- 3
Vychladnuté orechové cesto tenko natriem redším džemom a na džem rozotriem vanilkový pudingový krém. Vrch koláča môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, mletými orechami... podľa fantázie. Nakrájam na rezy.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
verím-že si vychladla
ja vyhladla
ale nooo
riaditeľ zemegule nám dáva možnosť nadýchnuť sa
covid zavrel do mrežovanej klietky
sunko svíti-zahoď problémy drobné fšetky..
posielam radosť
nový deň..slnečný
sme zaň "vdečný"...
:-)
Zlato, copak se stalo?
Fazit: putuje do odpadu
Korpus i krém, to jsou dvě rány za sebou. Obdivuji korpusy s jedním vajíčkem, ale moje důvěra začíná na třech vejcích. Asi tak.
Asi tak. Sice sa clovek uci cely zivot ;-) Ale tento recept je cely na ho.no.
A vies co mi je najviac luto? Ten Zlaty klas. Posledne som si doviezla 8 balickov. To bolo v januari. Od vtedy som doma na SK nebola, bo Corona mi nedovolila. A moj drahocenny Zlaty klas isiel do kybla.
Dakujem za Tvoj spolusucit :-(
Mila Radost moja, dakujem za pekne slova.
Potesili.
Povzbudili.
Nasratost mi utlmili.
Tento korpus sa da uplne bez vajca, ja som pre istotu jedno dala:
varecha.pravda.sk/recepty/blaznivy-kolac-ku-kavicke-hrnce...
Nadhera :-)))
Skus korpus takto: varecha.pravda.sk/recepty/orechova-babovka-rychlovka/1711...
da sa to vykydnut aj na plech a navrch si daj co chces
Uz nic skusat nebudem, ani nahodou. S tymto receptom som skoncila.
Priatelom Varechacom neodporucam. Ak si niekto potrebuje zdvihnut tlak tak odporucam vrele.