Tvarohový hrnčekový koláč
Tvarohový hrnčekový koláč

Hrnčekový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 3. júla 2019. Komerčný recept.
Hrnčekový koláč bez lepku
Foto: novalim

Hrnčekový koláč má jednu veľkú výhodu. Upečiete ho kdekoľvek, aj na mieste, kde nemáte špeciálne kuchynské vybavenie. Všetky prísady odmeriate hrnčekom, premiešate a upečiete. Vyskúšajte dnes náš recept. Bezlepkový hrnčekový koláč s kakaom a tvarohom vám bude určite chutiť.

20
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček (alebo špeciál)
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 ks
1 hrnček
3 PL
1 bal.
Plnka:
500 g
1 bal. (v prášku)
2 PL
400 ml
1 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Pridáme preosiate kakao, smotanu, olej, Promix PK, mandľovú múku a kypriaci prášok. Poriadne premiešame gumenou varechou, aby sme mali hladké tekuté cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmerom približne 28x23 cm.

  2. 2

    Pripravíme si plnku. Ako prvé si uvaríme z práškového pudingu, kryštálového cukru a mlieka puding podľa návodu na obale. Namiesto 500 ml mlieka (ako je písané v návode) však použijeme len 400 ml, aby sme dosiahli väčšiu výslednú hustotu hotovej plnky.

  3. 3

    Uvarený puding prikryjeme papierom na pečenie, aby sa neurobila na povrchu koža a necháme ho vychladnúť. Tvaroh vymiešame mixérom s vanilínovým cukrom, pridáme vajce, citrónovú šťavu a kôru a vychladnutý puding a spolu vymiešame na hladký krém.

  4. 4

    Na cesto na plechu dávame plnku lyžicou do tvaru mriežky. Pečieme pri teplote 170 °C cca 45-60 minút (podľa rúry). Cesto sa upečie skôr ako plnka. Koláč je hotový, keď sa plnka miestami sfarbí do zlatohneda a keď je špajľa, ktorú zapichneme do plnky v koláči takmer suchá. Koláč treba nechať úplne vychladnúť, vtedy plnka ešte stuhne. Podávame ho nakrájaný na menšie kocky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: