Marhuľová bublanina

Hrnčeková bublanina

Autor receptu: gman

Hľadal som na Vareche recept na bublaninu. Nakoniec ma "zachránila" osoba najpovolanejšia, moja starká :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.
  2. Polohrubu muku som zmiesal s kypriacim praskom.
  3. Vsetko ostatne tekute - vyslahane vajcia s cukrom, mlieko a olej som zmiesal dohromady.
  4. Tekutu zmes som opatrne premiesal s mukou s kypriacim praskom. Cesto prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.
  5. Poukladal vykostkovane marhule. Mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. Moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.
  6. ideme na to