Foto: rennatte
Dnešný hubársky úlovok malých suchoríbkov by bolo škoda krájať na sušenie, tak skončili v guláši.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hríby namočíme do vodu
-
2
preložíme do sitka a opláchneme pod tečúcou vodou
-
3
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, pridáme umyté hríby, podusíme vo vlastnej šťave
-
4
pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ a mletú červenú papriku
-
5
podlejeme vodou a varíme do mäkka
-
6
pred dovarením pridáme rajčiny a papriku
-
7
nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a mleté čierne korenie, ak treba zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej v troške vody, necháme povariť a odstavíme, podávame s čerstvým chlebom
Diskusia k receptu