Hríbovica (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
tuto maškrtu som jedol na Podhradí za Topoľčanama , recept pridávam ako sezonné jedlo z čerstvých húb , ale dá sa to uvatiť aj zo sušených ....
20 - 30 minút príprava |
45 - 55 minút tepelná úprava |
Postup
- čerstvú smäsku húb očistíme pokrájame na vätšie kúsky ,opláchneme
- hríby dáme variť do osolenej vody , pridáme trochu mletého korenia , vegetu ,nové korenie a bobkový list
- huby varíme do zmäknutia
- do druhého hrnca si dáme olej , postrúhaný alebo prelisovaný cesnak jemne osmahneme
- pridáme hladkú múku a vymiešame si hustejšiu zápražku
- asi takúto
- zapražku premiešame s mliekom ( 2 litre ) a prelijeme ju do hrnca z hubami
- zjemníme smatankou
- dochutíme cukrom a ....
- v mikrovlnke zohriatým octom - vtedy sa vraj mlieko nikdy nesekne
- no a polievočku máme hotovú
DOBRÚ CHUŤ