Hríbovica (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

tuto maškrtu som jedol na Podhradí za Topoľčanama , recept pridávam ako sezonné jedlo z čerstvých húb , ale dá sa to uvatiť aj zo sušených ....

20 - 30 minút
príprava
45 - 55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. čerstvú smäsku húb očistíme pokrájame na vätšie kúsky ,opláchneme
  2. hríby dáme variť do osolenej vody , pridáme trochu mletého korenia , vegetu ,nové korenie a bobkový list
  3. huby varíme do zmäknutia
  4. do druhého hrnca si dáme olej , postrúhaný alebo prelisovaný cesnak jemne osmahneme
  5. pridáme hladkú múku a vymiešame si hustejšiu zápražku
  6. asi takúto
  7. zapražku premiešame s mliekom ( 2 litre ) a prelijeme ju do hrnca z hubami
  8. zjemníme smatankou
  9. dochutíme cukrom a ....
  10. v mikrovlnke zohriatým octom - vtedy sa vraj mlieko nikdy nesekne
  11. no a polievočku máme hotovú DOBRÚ CHUŤ