Hríbová krémová polievka (fotorecept)
Autor receptu: ingova
Tento recept mám z nejakého časopisu
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Hríby som mala svoje zmrazené preddusené, môžu byť aj sušené ale ich treba namočiť. Najlepšie sú čerstvé. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak
- Pridáme hríby a dusíme, ked sú hríby mäkké odoberiem si asi 1/3 hríbov.
Pridám masox, na kocky zemiaky, vodu, tymián a varíme do mäkka
- Odoberiem vodu a v nej uvarím nadrobno mrkvu a na plátky repíkatý zeler do mäkka, vodu späť vrátim. Polievku rozmixujem do hladka a zjemním smotanou,dochutím soľou, pridám hríby, zeleninu a posypem pažítkou. Dobrú chuť.