Hríbová krémová polievka (fotorecept)

Autor receptu: ingova

Tento recept mám z nejakého časopisu

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hríby som mala svoje zmrazené preddusené, môžu byť aj sušené ale ich treba namočiť. Najlepšie sú čerstvé. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak
  2. Pridáme hríby a dusíme, ked sú hríby mäkké odoberiem si asi 1/3 hríbov. Pridám masox, na kocky zemiaky, vodu, tymián a varíme do mäkka
  3. Odoberiem vodu a v nej uvarím nadrobno mrkvu a na plátky repíkatý zeler do mäkka, vodu späť vrátim. Polievku rozmixujem do hladka a zjemním smotanou,dochutím soľou, pridám hríby, zeleninu a posypem pažítkou. Dobrú chuť.