Hrebenatky v parmskej šunke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z boku hrebenatiek odstránime tvrdý sval. Rozmarínové vetvičky očistíme do polovice, namočíme ich do vody, aby pri grilovaní nezačali horieť. Do tenkých plátkov šunky prosciutto obalíme hrebenatky a napichneme ich na rozmarínové vetvičky. Okoreníme, zľahka osolíme, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom.
  2. Grilovací rošt potrieme olejom a položíme naň hrebenatky, ktoré grilujeme 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté.
  3. Z toastového chleba odrežeme kôrky a dáme na gril. Kyslú smotanu rozmiešame s citrónom, bielym vínom, pridáme nasekanú čerstvú pažítku, morskú soľ a mleté korenie. Touto zmesou potierame toasty a servírujeme s grilovanými hrebenatkami.