Hráškovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami
Foto: lenkac
Rýchla na prípravu, lacná na suroviny a veľmi obľúbená u nás.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na halušky. Pripravíme si ich skôr, lebo je dobré, keď chvíľku postoja, kým sa polievka spraví. Zmiešame krupicu, soľ, vajíčko, maslo (izbovej teploty) a petržlenovú vňať dokopy. Ak je potrebné, tak pridáme aj trošku olivového oleja.
-
2
Polievka: na masle (prípadne olivový olej) si opražíme hrášok a mrkvu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Pridáme nové korenie. Varíme, kým nie je zeleniny hotová.
- 3
Pred koncom uvarenia zeleniny nahádžeme halušky do polievky a varíme ešte asi 5 - 7 minút.
- 4
Na záver pridáme do polievky ešte maslo pre lepšiu chuť (malú kocku, alebo podľa chuti a potreby).
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu