Hráškovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami

lenkac - fotkalenkac, 24. novembra 2012
Hráškovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami
Foto: lenkac

Rýchla na prípravu, lacná na suroviny a veľmi obľúbená u nás.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček (mrazený)
1 - 2 ks
50 g
Halušky:
1 hrnček
1 ks
40 g
 štipka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na halušky. Pripravíme si ich skôr, lebo je dobré, keď chvíľku postoja, kým sa polievka spraví. Zmiešame krupicu, soľ, vajíčko, maslo (izbovej teploty) a petržlenovú vňať dokopy. Ak je potrebné, tak pridáme aj trošku olivového oleja.

    Hráškovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami - obrázok 1
  2. 2

    Polievka: na masle (prípadne olivový olej) si opražíme hrášok a mrkvu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Pridáme nové korenie. Varíme, kým nie je zeleniny hotová.

  3. 3

    Pred koncom uvarenia zeleniny nahádžeme halušky do polievky a varíme ešte asi 5 - 7 minút.

  4. 4

    Na záver pridáme do polievky ešte maslo pre lepšiu chuť (malú kocku, alebo podľa chuti a potreby).

  5. 5

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

frezia68
Robievam a tiež nechám cesto postáť 20 minút -obľúbená :-)
marienka44
Aj ja robim podobnu. Lepsia je, ked sa pouzije vyvyr z kuracieho maska a kosti. Vela petrz. vnatky davam aj do cesta na halusky. Ma ju v oblube moj vnuk.