Hrachovo-kukuricové karí

Autor receptu: methi

Postup

  1. V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na silnom ohni do hnedkava, ale dajte pozor, aby nezhoreli. Oprazene dame na tanierik trocha vychladnut.
  2. Vychladnute dame do mixera/mlynceka a s asi 1 lyzicou vody rozmixujeme na hustu pastu. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
  3. Vo vacsom hrnci zohrejeme olej. Pridame nakrajanu cibulu a na silnom ohni ju prazime do makka. Potom pridame nakrajane paradajky a nastruhany cesnak a zazvor a na silnom ohni restujeme, kym sa paradajky nerozpadavaju.
  4. Aj tuto zmes, ked troska vychladne rozmixujeme na kasu, ale bez pridavania vody. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
  5. Ten isty hrniec, v ktorom sme restovali cibulu a paradajky dame na ohen. Pridame hrach a kukuricu a zalejeme vodou len tolko, aby boli pod hladnou. Privedieme k varu, pridame kurkumu a varime na stredne silnom ohni 2 minuty.
  6. Potom pridame rozmixovane koriandrove semienka s chilli paprickami a premiesame. Nechame minutku varit. Dalej pridame cibulovo-paradajkovu zmes, premiesame a znova asi 2 minuty varime.
  7. Pridame kokosove mlieko, sol a garam masala. Premiesame a nechame varit dalsie 2 minuty.
  8. V mensom hrnci (ktory ste pouzili, na oprazenie koriandrovych semien a chilli), si zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienko a nechame prasknut. Pridame kari listocky a nechame prasknut. Toto spolu s ghee vylejeme do kari (pekne vam to zasyci). Premiesame, kari nechame v zakrytom hrnci 10 minut postat a podavame s dusenou ryzou a vyprazenymi Pappadum plackami.