Hrachová polievka so zeleninou
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 23. decembra 2014
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 23. decembra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach prepláchneme a necháme namočený v studenej vode asi 4 hodiny. Potom vodu zlejeme a dáme čistú. Osolíme, okoreníme a necháme variť do úplného rozvarenia.
- 2
Mrkvu a zeler nakrájame na kocky, brokolicu a karfiol rozoberieme na ružičky. Všetku zeleninu pridáme do rozvareného hrachu a varíme do polomäkka.
- 3
Na rozohriatom oleji opečieme koriander, mletú rascu, kokos a karí. Chvíľku opekáme, až kým sa zo surovín neuvoľní vôňa. Potom pripravenú zmes pridáme do polievky a zjemníme ju smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre zmenu niekedy zo dva zemiaky..inokedy pár haluštičiek zavarím..
niekedy trošku majoránky..
vždy málo odlišná chuť..no výborná..
so zeleninou som ešte neskúšala..
sama som vždy prekvapená-akú výbornú chuť z toho suchého poleného hrachu mám na tanieri..