Hrachová kaša bez zahustenia

Autor receptu: kristinamia

Nevedela som čo dnes uvariť, ale napadla mi hrachová kaša, ktorú sme už dlho nemali...

Suroviny

Postup

  1. Hrach som dala variť do tlakáča s vodou, vegetou a cesnakom. (pridala som aj dve lyžice oleja kvoli peneniu) Varila som ho 15-20 minut. (ak nemate tlakac, vari sa v hrnci do makka) Slaninu som nakrájala na menšie kúsky a dala opekať na panvicu, pridala som nakrájané párky a nakoniec cibuľu, aby neprihorela.
  2. Uvarený hrach som rozmixovala a prepasirovala do menšieho hrnca. Ak sa vám zdá veľa vody odoberte ju ešte pred mixovanim, následne môžete doliat, ak by bola kaša hustá. Dochutila som soľou a vegetou. Kaša sa môže ešte zjemniť maslom a kyslou smotanou. Ja som ju servirovala na tanier.
  3. Dobrú chuť! :-)