Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. apríla 2016

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa...

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL (domáca)
80 g (domáca)
1
 podľa chuti
 štipka
1 PL (domáci)
1 PL (domáci)
2 PL
1 PL
príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som pokrájala na medailónky..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán...

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rajnice som dala pokrájanú slaninu, potom som pridala aj pokrájanú cibuľu...

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na tento základ som dala mäso...chvíľku som ho spolu nechala skamarátiť...potom som ho osolila, okorenila, pridala si štipku celej rasce, mletú červenú papriku a podliala som asi 1 dl vodou...

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som kečup a hroznový lekvár...

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ešte som tam hodila vetvičku rozmarínu...netreba dať veľa , lebo je dosť aromatický...

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    celkom v poslednej fáze dusenia, keď už mäsko bolo takmer hotové som pridala víno...vo vode som rozmiešala kukuričný škrob a pridala som ho do hotového jedla...už iba minútku nechala prejsť varom..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si prílohu nokerle..

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotový obed som uložila na taniere...malo obrovský úspech...veľmi chutné...) prajem vám dobrú chuť..

    Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

mesiar50
Zaujímavý recept a tvoje jedlo vyzerá veľmi chutne,ale ma napadlo,že ten hroznový lekvár si musím spraviť ako si ho robila aj ty,alebo je k dostaniu aj v nejakom obchode.?
* * * * * + Kk. Vďaka.
afataga
verim ze velmi chutne, hovadzina a rozmarin sa maju radi :-)
izabella929
@mesiar50 , tento lekvár som varila ešte doma na juhu SK..mala som na záhrade čierne hrozno Talian...z tohto som ho robila a je neskutočne výborný a aromatický...používam ho pod mäso, lebo krásne zafarbí omáčku..vďaka za komentár.-)@patroveckypitrs ,zvyknem ešte použiť aj ríbezlový, tiež mi od neho ztmavie omáčka..)@afataga , veru výbornú chuť doplnil i rozmarín...)@bembo , veru bol obed veľmi pochválený.-) Ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre...)
sracz
Nádhera s "vysokogramotným" slovným doprovodom, milá Izka, aj keď by som mal začať tým, že ma doslova uchvátil už obrázok titulky. Verím. že chutilo naozaj všetkým, ako aj prezentuješ v poslednom bode, @izabela šikovná, s hviezdičkami na nárameníkoch!