Hovädzia sviečková

Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

Autor receptu: shanshi

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou omáčkou a kukuričným škrobom na marinádu. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky a necháme v marináde 15 minút.
  2. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na 2 cm dlhé kúsky. Chop Suey zeleninu opláchneme v sitku studenou vodou.
  3. Vo woku rozpálime olej. Pridáme namarinované mäso a osmažíme 5 - 7 minút. Pridáme zeleninu a všetko spolu osmažíme pri vysokej teplote. Do zostávajúcej marinády pridáme v prípade potreby trochu vody a osmažíme ďalších 5 minút, kým je mäso hotové.
  4. Pomaranč nakrájame na tenké plátky a ozdobíme nimi mäso. Podávame s ryžou alebo vaječnými rezancami.
  5. Shan'shi Tip: Pre pikantnejšiu chuť možno pridať čili omáčku alebo Sambal Oelek Shan´shi.